keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Hurmaavaa pastellia
















Tervehdys!

Tänään on ilon päivä, kun huomasin Koti Puutarhalehden ilmestyneen siis huhtikuun numeron, jossa on juttu pihastani otsikolla...Hurmaavaa pastellia...elikä laitoin tuohon alkuun nuo KAKSI kuvaa, mitä lehdessä on, on siinä toki paljon muutakin. Enpä ole koskaan kuvaa näyttänyt mistään lehdestä, mutta nämä kuvat ovatkin omasta pihastani, eli viime kesänä kuvattu. Kuvassa olen myös minä itse, tuli vähän kiire,..nimittäin olin samana aamuna lähtenyt kirppikselle myymään tavaroitani, ehdittyäni olemaan siellä kolme tuntia, kun puhelin soi ja sanoivat tulevansa tekemään tätä juttua, muutaman tunnin kuluttua. No nopeasti kimpsut ja kampsut kasaan ja soitto miehelleni, että tulee hakemaan minut...no hänpä ei mitään kiirettä pitänyt, tulikos tv:stä jotain urheilua...kymmenen minuttia niin ovikello soi, just kerkisin. No en minä mitään paikkoja kerinnyt järjestelemään saati siivoamaan, no enpä muutenkaan, kun jotain kuvaan niin se on siinä...et tämmöstii.. Kuvassa olenkin vähän sen näköinen, et mitähän tästäkin tulee...mutta minä olen oikein tyytyväinen ja kiitän kovasti toimittajaa Outia ja kuvaajaa Teijaa KIITOS! Muutamat kukat , kuten pionit sekä juhannusruusut ym. eivät näy, mutta olettehan nähneet ne minun blogissani aikaisemmin viime vuonna kukkivina.
Loput kuvat olen tänään kuvannut kasvihuoneesta, jonne olen laittanut muutamia kasveja, toissa yönä satoi jälleen lunta ja aamulla oli pakkasta 13 astetta, päivällä vain muutama. Vielä odottaakin tämän kasvihuoneen pesu painepesurilla ja mäntysuovalla, ensin toki täytyy kaikki tyhjentää ja katsotaan mitä sitten taas laitan tänne, täytynee odotella säiden lämpenevän...ensi yöksikin on luvattu kylmää.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

47 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Silmäilin juuri lehteä ja ihastelin pihaasi. Se on kertakaikkisen ihana : ) Luen jutun vähän myöhemmin illalla.
On hienoa, että pihaasi pääsevät ihastelemaan lehdenlukijat : )
Mukavaa viikon jatkoa !

Mari kirjoitti...

Pitkästä aikaa täällä kyläilemässä... NIin paljon ihania kuvia, etten meinaa ehtiä koneelta pois ollenkaan:) Lehtijuttu on pakko nähdä;) Mielenkiintoiselta vaikuttaa♥

Sirkka kirjoitti...

Sariw,

Kiitos, kiitos!! Oispa siinä ollut ne Pionit!! Ne kun ovat kauneimmat! Mutta kun kukinta aika on niin lyhyt!

Samoin kiitos itsellesi!

"Kantriina" kirjoitti...

Voi näitä kuvia palaan katselemaan vielä uudestaankin. Niin kauniita kaikki, niin lehtikuvat kuin itse ottamasikin! Miunkin on pakko mennä ostamaan kipin kapin tuo lehti :)

Terkkuja siulle Sirkka täältä lähettelee Kantriina

Mari kirjoitti...

Huomenna mennäänkin sitten lehtihyllyn kautta :) Kertakaikkiaan ihania kuvia...

mimmuli kirjoitti...

Tuo lehti pitää kyllä kipaista hakemaan=))) Voi että kun on kauniita kuvia, sydänsykkrällä katselen. Saisinpa minäkin sen kasvistalon joskus vaikka kasveja en osaakkaan kavattaa...tai jonkun jossa on lasiset seinät. NUo kumpparit aion kyllä hommata itselleni ovat ne ihanat=))

P.s juu zoomaan mie kuvat myös kun olen tällainen likinäköinen=)

Sirkka kirjoitti...

Mari,

Kiitos, saitko muuten meiliä, tuliko perille:)

Nina kirjoitti...

Hienoa Sirkka! Kaunis pihasi on päässyt lehteen.Ei ihme, on se niin kaunis.
Kyllä minunkin on käytävä lehti ostamassa!:)
Ja minäkin ihastuin noihin kumppareihisi.
Kaunista olet laitellut kasvihuoneeseesi ja ihan pian pääset sinne asettelemaan kaikkea kesäistäkin.

Mukavaa keskiviikkoa!:)

Sirkka kirjoitti...

Nina,

Kiitos kauniista sanoistasi, kumisaappailla on ollut jo kovasti käyttöä pihassa:))
Lehdessä on enemmän kuvia, mutta ei kuitenkaan läheskään kaikkia...ja ainahan ne alati vaihtuvat vuosi vuoden perään....
on todela mukava muisto tämä lehti, jota voin aina silloin tällöin katsella.

maiju kirjoitti...

No minä jo ajattelin, että kumma jos ei Sirkan kotia ja puutarhaa pian jonnekin lehteen saada! Hieno homma ja ansaittu todentotta! Kauniita kuvia, täytyypä tutustua vielä tarkemmin :)

Elsa kirjoitti...

Nyt täytyypi hetikohtasillään lähteä lehden ostoon... ;) Puutarhasi on kuin nakutettu lehteen, sopii sinne muillekin ihailtavaksi. Onnittelut kivasta jutusta, ei joka tytön piha lehteen pääse.

Lämpimin terveisin,
Elsa

Vuokko kirjoitti...

Mietin minäkin, että mistä kummasta ne saappaat tuntuivat niin tutuilta. Ihania tunnelmia kertakaikkiaan...

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

apua, heti hyökkään ostamaan,pihasi on jo täällä niin kaunis, että on ihan pakko saada lehti.
Ilona

Piitis kirjoitti...

Huomenta Sirkka!
Kipaisenpa ärrälle heti aamusta lehden ostoon.
Kauniita kuvia kauniista pihasta.
Terkuin Piitis

Olivieno kirjoitti...

Kauniita kuvia, ihanaa kun niitä on nyt myös lehdessä! Pakkohan se on käydä ostamassa.

Sussi kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen.

Ihastelin myös pihaasi lehtijutussa. Mies vähän säikähti, kun lehteä lukiessani aloin innoissani kiljumaan: "ooo, täällähän on juttu Sirkan pihasta"

Ruukunmaalamisvinkkiä kokeilen heti kun lämpenee, minulla on aika monta sinista ruukkua, jotka haluaisin valkoisiksi...

Mukavaa torstaita!

T. Sussi

Sirkka kirjoitti...

Voi kiitos teille kaikille ihanille naisille kommenteistanne!
Lehdestä on tosiaan parempi katsoa ja lukea, kun siitä saa niin himmeitä kuvia tänne:))
Ensin heidän piti tehdä kolme neljä vuoden aikaa mut sitten päädyttiin tähän, ja viehän se aikaakin...ei käy niinkuin minulta, että räps ja se on siinä. KYllä ammattilaiset osaavat ja sen kyllä huomaa!

Susanne kirjoitti...

Ihana lehtijuttu kauniista pihastasi. Oli NIIN mukavaa kun lehdessä on tuo juttu. Olen ihan mykistynyt kun on niin kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, nyt ammulenkille putiikkiin lehteä ostamaan... Toivottavasti ei ole loppuunmyyty:)) Ihana päästä lukemaan kirjoitus... Hienoa, että olet päässyt lehteen:))

Anonyymi kirjoitti...

Vielä piti palata tänne. Kävin suurennuslasin kanssa katsomassa saappaita ja vau miten upeat. Kerrassaan minun makuuni:)) Mistä tuollaisia saa...

TuijaH. kirjoitti...

Niistä sinun kumisaappaistasi minä lehdestä tunnistin. :D
Mistä olet ne hankkinut?

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Sirkka, Loistavaa, Upeeta, Mahtavaa. Ihana artikkeli pihastasi ja kyllä ihan aikuisten oikeesti olen kade sun valkoiselle kasvihuoneelle, niin kaunis se on.
Pastellinhuuruisia hymyjä Sinulle.
Kaisa

Sirkka kirjoitti...

Ruusumamma ja Tuija,
Kiitoksia,
Ruusukumisaappaani olen ostanut pari vuotta sitten ne ovat Ann Catrinin mallistoa, johon samaan sarjaan kuuluu muutakin,mm. sateenvarjo
ostin nämä saappaani Puutarhamessuilta , silloin aikoinaan. Nyt voitte tiedustella niitä
Wanilla Rosesta, Riitta oli niitä myynyt tässä jokin aika sitten..

Anne O. kirjoitti...

Aah, miten kauniita kuvia taas kerran...

Titti kirjoitti...

Aurinkoista aamupäivää Sirkkaseni!
Ihania kuvia, -ja lehti on ostettava siis tänään. =)
Pian saamme ruusukumpparit käyttöön... <3

elina kirjoitti...

Kyllä olet taitava puutarhuri, ihanat kuvat. Minä myös kipaisen kaupassa lehtiostoksilla. Täälläkin puutarha kuume nousee samaa tahtia tulppaanien kanssa ja suunnitelmat ovat jo pitkällä. Ostin sellaisen kirjankin, josta voi tehdä puutarhapäiväkirjan. Pionit ja ruuisut ovat minunkin suosikkejani ja luulen niitä tulevan tähän pikkuruiseen pihaan useita erilaisia. Sain viimevuonna kirjan pionit ja siinä on kyllä melkoinen kirjo erilaisia ja tällä seudulla on ruutarha, joka kuulemma on kuuluisa hyvistä perennoistaan ja pensaistaan. Luulempa, että eläkkeeni siirtyy kesällä aika nopsaan sen puutarhan kassalippaaseen.
Jos tiedät hyvän kirjan, jossa neuvotaan miten vanhasta pihasta saadaan puutarha, kerro minulle. Tarvitsen tiedon myös siitä pitääkö koko piha kaivaa ylös, vai riittääkö että kaivan kuopat pensaiden ja kukkapenkkien kohdalle?
Vo ihmettä, kun polttelee jo pihatöihin pääsy, vaikka pakkasta oli viime yöna 17 astetta.

Sirkka kirjoitti...

Elina,

Kiitos, sinullahan on jo hyvällä alullaan, kun tulppaanit nostavat päätään. Hyvä kun sait kirjan hankittua, johonka voit sitten taltioida muistiinpanot, koska niitä ei todellaaan muista..ja mikäs sen mielenkiintoisempaa, kuin syventyä myöhemmin niitä lukemaan.

Maaperästä kannattaa ottaa selvää mikä on ph arvo, itse en kyllä ole sitä tehnyt. Toki ei kannata kaivaa koko pihaa, tai siis jos on nosturi niin mikä ettei, mutta jos haluat pikkuhiljaa niin kuoppa tietenkin riittää pensaille ja istutuksille, tai että tietenkin aina on parasta, jos alkaa istuttaa niin kunnon perustukset on tehty, aivan niinkuin huonekaluissakin..sitten tietenkin on mietittävä aurinkoisen ja varjon kasvit..ja toki lukemalla saa paljon ja kyselemällä tietoa, itse olen kokeilemalla saanut tämän aikaan ja ainahan talvet ovat erilaisia, sen näkee aina mikä on selvinnyt ja mikä ei..
hyvä suunnittelu on tietenkin a ja o
ja mistä itse pitää ja uskoo viihtyvänsä puutarhassaan, rauhallinen, värikäs, villi, muoto puutarha ym, ym, kuinka on puiden laita omena, kirsikka , luumu, pienen pihan puita ym.. sekä onko vihreää katajaa ym mäntyä.. ja tietenkin oleskelupaikat, kulkureitit, ja jos vaan laita ihmeessä pieni vesiaihe, sen voi vaikka laittaa ruukkuun, jos et tahdo maahan kaivaa, siinä on mukava katselle lintujen räpiköintiä ja kuunnella veden solinaa, joka rauhoittaa...ja pidätkö ruukku istutuksista, niitähän on ihastuttavaa siirrellä paikasta toiseen ja aina saat vaihtelua.
Minä kun voisin puhua tästä aiheesta vaikka kuinka ja kauan..

Onnea tulevalle puutarhallesi se kauniina kukoistakoon ja hyvää mieltä tuokoon sinulle!

Hanna kirjoitti...

Oi miten kauniita kuvia ihastuttavasta puutarhastasi! Juu, yksi lehden ostaja lisää taas tiedossa ;)...
Mukavaa viikonloppua Sinulle :)

Kristiina kirjoitti...

Puutarhasi on varmasti se salainen puutarha...Täytyy etsiä lehti käsiin,jos sais inpiraation omaan pihaankin. Nyt on tietty vankasti lumen alla...

Krisse kirjoitti...

Niin ihania kuvia Sirkka...kyllä tuota sinun puutarhaasi on ilo katsella..ja sinäkin siellä.
Meillä kaikilla on jonkinlainen kuva aina blogi ystävistämme..ja sinä et ollut ollenkaan sellainen kuin olen kuvitellut...kiva nähdä sinutkin melkein livenä...

Minttu kirjoitti...

Hei Sirkka,
Kertakaikkisen kauniita kuvia ja uupuneet silmäni kyllä näissä kauniissa kuvissa lepäsivät, kiitos sinulle! :) Lehti täytyy ehdottomasti käydä ostamassa niin saapi ihastella lisää kaunista pihaasi... :) Mukavaa illan jatkoa toivottelen! <3

TeSa kirjoitti...

Katselin ensimmäisiä kuvia, kauniita.
Ja koko ajan tuli lisää kaunista katseltavaa.
Tuo lehtijuttu pitää nähdä.

Sirkka kirjoitti...

Oikein paljon kiitoksia sanoistanne, niitä luen mielelläni.

Hyvää illan jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sirkka, minä jo kävin kaupassa tätä lehteä etsimässä muttei löytynyt. Heräsi siinä sitten epäilys, että kaikki naapuritkin täällä kotinurkilla vierailevat upeassa blogissasi ja lehti on siksi jo loppuunmyyty. Jatkan kuitenkin etsimistä...
Aivan mahtavia kuvia pihastasi:D
Oliko sinulla muuten viime kesänä välillä vaaleatkin hiukset, kun muistelen, että olisin ostanut silloin Hietsussa vanhan hyllyn vaaleahiuksiselta myyjältä....
Aurinkoisia kevätpäiviä:) t.Ann

Ainosofia kirjoitti...

ONNITTELUT lehtijutusta ;)
Hienoa.

Tosi hieno kasvihuone sinulla.
Pitääpä ostaa itsellekin lehti...

Titti kirjoitti...

Huomenta! Ihan pakko oli vielä tulla sanomaan, että ostin lehden ja nautin joka kuvasta mitä jutussa oli!! <3 Toivottavasti joskus saisimme nähdä lehtijutun myös kauniista kodistasi!
Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua teille. Halauksin!

Sirkka kirjoitti...

Ann,

Heippa!
No voihan,ihmiset ostavat nyt kaikkia puutarhalehtiä, kun kevät on...löydät varmaan sen toisesta pisteestä:)
Ei minulla tummia hiuksia ole, keskiruskeat,en ole maalannut niitä:D
Kesällä hiukseni kuitenkin vaalenevat, tai sitten jospa se en ollutkaan minä, jonka hyllyn myin:)
Tunnistat kuitenkin siitä toisesta kuvasta paremmin.
Aurinkoisin terveisin täältäkin, sillä tosiaan se paistaa kauniisti!:)

Tiina kirjoitti...

Ja heti ostamaan tuo lehti, ihanaa!!!
Onnea Sirkka! Juurikin sinä ja kaunis puutarhasi olette kyllä ansainneet ihanan jutun lehdessä.
Kiitos vinkistä ja kauniista kuvista.
<3 tiina.

pioni kirjoitti...

Täytyypä käydä ostamassa kyseinen lehti;)

Nicole kirjoitti...

Ihanaa! Tuon lehden minunkin pitäisi ostaa! Ihanasta puutarhastasi voitaisi tehdä juttu talvellakin tai keväällä, puutarhasi näyttää niin kauniilta vuoden ympäri!

mimosamamma kirjoitti...

Heissan Sirkka!
No nyt on lehti minullakin, pyysin miestäni tuomaan sen ja vannotin tarkistamaan että on varmasti oikea lehti! Hän soitti minulle kaupasta ja kuvaili kädessään olevaa lehteä ja olihan se oikea, kysyin varmuuden vuoksi että onko yhdessä kuvassa ruusuvartiset saappaat:)Oikea lehti tuli ja kuinka IHANIA kuvia IHANASTA puutarhastasi siinä onkaan:))Ja Sinäkin sait nyt "ihmisen hahmon", todella mukavaa! Mielikuvani sinusta osui aika oikeaan:))
Oikein aurinkoista ja hyvää viikonloppua täältä lumisesta metsän reunasta Sirkka-ystäväni:))))

Sirkka kirjoitti...

Mimosamamma,

Heissan Marja!
Onpa kultainen mies sinulla, kun toteutti toiveesi tuomalla sinulle lehden ja vielä sellaisen, kun toivoit saavasi itsellesi!:) ja vielä varmisti, että se on oikea:)
Itse olen myös hyvin onnellinen, kun melkein kuulen äänesi:)) Eikös olisikin mukavaa, jos nää kaikki jutut kuulisi tässä samalla nauhalta, kun ensiksi olisi kirjoittanut, hih..taitais minulta tulla pitkät rimpsut...:))
niin..itsellenikin tulee aina jokin mielikuva ihmisestä ja et ois kyllä kiva, kun olisi kuva näkyvillä, no itse nyt istuen ja seisten..:) ja ihan luonnollisena, en todellakaan ehtinyt muuta kuin pestä käteni, kun he tulivat:)) mut tosi kiva, kun mielipiteesi osui aika oikeaan, ettei tullut pettymyksiä:DD
Minä kiitän sinua Marja ystäväni, kun tulit mukavia kirjoittelemaan minulle, olen siitä hyvin iloinen:))
Oikein hyvää onnen tunnetta itsellesikin sinne kauniiseen kotiinne ja nautitaan elämän pienistä onnellisista hetkistä, kevään ensi askelten vastaan tullessa!:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sirkka! Pitkästä aikaa täällä ihailemassa kauniita kuviasi=)
Mukavaa että kaunis pihasi on päässyt lehteen muidenkin ihailtavaksi.

Perjantai terkuin Karita

mimmuli kirjoitti...

Tsirp tsirp. Täällä sataa lunta! Voihan vitsi. Mielikuva sinusta on aivan oikea pieni siro ja kaunis Sirkka=) Ostin lehden (oli viimeinen) sitten istahdin lempituolin ja katselin ihania kuvia...minä en ole koskaan ollut mikään puutarha ihminen..en tiedä mikä kärpänen nyt on purrut(ikä?) mutta haluan pioneja, ruusuja ja vaikka mitä ihanuuksia. Pieni ahkeraliisan taimen tekee jo neljättä nuppuaan...ihmettelen jo sitäkin kovasti.Sinulla oli upeita kerrottuja liisoja...saisinpa minäkin sellaisen. Tilasin pukkilan puutarhasta pelarginonian alkuja...saa sitten nääs miten niille käy=) Tänään postasin uusimmat puutarha löytöni kirpparilta=D Oikein shabbymaisia juttuja.

Rouva Ryytimaa kirjoitti...

Hei Sirkka,

tulin heti katsomaan blogiasi. Täytyy kyllä sanoa, että täällä on tosi ihania kuvia.

Kiitokset vielä kaikesta. Oli ilo tutustua!

T. Outi

Sirkka kirjoitti...

Outi,

Kiitos itsellesi, ilo on myös minun puolellani!

Ihana päivä!

-päivi- kirjoitti...

:D ilmankos :D olinkin ihastellut tuota juttua kyläpaikassa, mutta kun en lehteä ostanut mukaan niin jäi silloin lähempi tutustuminen tekemättä - kiva että löysin nyt tänne ;D

tosiaankin hienoja ideoita ja hyvin ajateltuja kuvia on mukava katsella !