lauantai 14. maaliskuuta 2009

Kevät













Ihastuttavaa ja niin keväistä lauantaita kaikille, tänään avasin oven pihalle ja kuinka ollakkaan siellä vierähti aikaa kuusi tuntia, ainoastaan noin puoli kahdelta kävin syömässä. Tarkoitukseni oli käydä kurkkaamassa jouluruusujani, kuinka voivat siellä lumen alla...ja onnen tunteeni oli suuri nähdessäni ne siellä kukassa, ovat olleet havujen alla läpi talven. Yleensä en peittele niitä havuilla ja silti ovat säilyneet, onneksi kuitenkin tein sen tänä talvena sillä tässä oli muutamia kovia pakkasia. Kevään kukkaseni tulevat vielä vaihtumaan moneen kertaan ja ovatkin jo vaihtuneet...läpi talven on aina sinkkiämpärissä tulppaaneja ja ruusuja ne ovat kauniita jäätyessäänkin. Ulkona ollessani koputtelin laatoitukselta jäitä, jotka irtosivatkin helposti ja vesi virtasi polkua pitkin ja minä harjan kanssa sille vauhtia antamaan...ja tästä kaikesta nautin suunnattomasti....elikä siinä se aika vierähti useita mustarastaita, viherpeippoja, tinttejä oli seuranani, sekä naapurin ihana ja kaunis Viivi koira kävi minua tervehtimässä. Viimeinen kuva on sisältä:)

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sirkka!

Teillä siellä etelässä kevät näyttää olevan jo pidemällä kuin meillä täällä pohjoisemassa.

Meillä täällä rannikolla on kyllä vähempi lunta mitä keskisemässä suomessa, kiitos meren joka pitää huolen ettei lunta kerry useita metrejä=) Merellä onkin kumma vaikutus tänne rannikolle, Kokkolassa joka on merenrannalla siellä on aina paljon vähempi lunta kuin meillä Kannuksessa vaikka välimatka vain 40km sisämaahan päin.

Aurinkoista viikonloppua!

Toivottelee Karita

"Kantriina" kirjoitti...

Voi mikä kaunis keväinen tuulahdus tuli jo ensimmäisen kuvan ovesta sisään! Ja erityisen kaunis on siun pikkuruinen kasvihuone ja ihania helmililjoja siellä kasvattelet :)

Mukavaa lauantai-iltaa siulle Sirkka ja kiitän kuvistasi!

Kantriina :)

pioni kirjoitti...

Voi sulla jo jouluruusut kukkii, mulla vielä paksun lumipeitteen alla.

Elsa kirjoitti...

Tänään olikin jo runsaasti kevättä ilmassa, mikä on erittäin mukavaa, valoa, aurinkoa, jo siitä tulee iloiseksi. Ja Sinun kukat, aijai, niissäkin on kevään tuntua.

Mari kirjoitti...

Voi Sirkka kun jälleen kauniita kuvia! Niin keväisiä... Sinulle olisi blogissani jotain :)

Sarppa kirjoitti...

Kuvista kyllä aistii kevään tulon, taas niin kauniita kuvia olet ottanut..kiitos niistä

Marge kirjoitti...

Näistä kuvista ei voi erehtyä, mitä vuodenaikaa eletään! Niin kauniita keväisiä kuvia! Ulkona saa ajan kulumaan niin vauhdikkaasti. Kesällä ei aina ees tajua, että kellohan on jo paljon, kun häärii puutarhassa!
Kaunista sunnuntaita sinulle!

Kristiina kirjoitti...

HEI!
Miten teillä aina paistaa aurinko?
Kuvissa oli taas niin aurinkoinen
tunnelma,vaikka tänään meillä täällä Kokkolassa ei todellakaan paistanut aurinko.Koko viikko harmaata ja harmaata.
Ulkokuvatkin ovat todella onnistuneita. Alkaa jo odotella kevättä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas. Säännöllisesti täällä aina piipahdan mutta kommentit on jääneet kirjoittamatta, kun lapset nykyisin hätistelevät minut kiireesti pois koneelta:( Olen ihaillut kauniita sohvatyynyjäsi, keittiön tuolien pehmusteita, avaraa keittiötä, upeita ikkunapeilejä, mahdottoman upeaa koiran petiä ja kaikkia näitä aurinkoisia ja keväisiä kuvia!
Olipa ihana uutinen, että kohta saat toisenkin koiran:D Muistan, että asiasta on ollut puhetta ja nyt se kohta toteutuu!
Näinkö oikein, että sinulla on pihalla aivan ihana keijupatsas? Todella tyrmäävän upea!
Kävelin tänään kaupungille ja kävin Piirongin uudessa myymälässä (Aleksi 12); ihastuin siellä polkupyörän muotoiseen kukkatelineeseen. Mielessä oli jo kevät ja parvekekukat mutta jätin sen kuitenkin hankkimatta. Itse myymälä oli aivan ihana: vanha talo Senaatin torin laidassa, ihanuuksia kahdessa kerroksessa. Kannattaa poiketa joskus!
Aurinkoista viikonloppua :0) t.Ann

mimmuli kirjoitti...

Voi hyvä tavaton...täällä sataa lunta ja talvi ei hellitä...

Hihi tuo koirasänky kaipaa vain sen koiran=))) Täälä mlla on nyt niitä seitsemän=D

Kiitos kuvistasi, minä laitoin tuossa illalla hieman lisää kuvia.

kisu kirjoitti...

Kiitos kauniista,keväisistä ja aurinkoisista kuvista! Olen vasta oman talon ja pihan myötä innostunut kaikista piha-askareista, sinun aiemmista kuvista olenkin ideoita ja inspiraatioita haeskellut!
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
-kisu-

Jos meillä olisi koira, olisi tuollainen ihana peti sille hankittava!

anrinko kirjoitti...

Aina niin seesteistä. =)
Uskomattoman ihana tunnelma ja värimaailma sulla jo ulkonakin. Ihailtavaa!!!
Tuo koiranpeti on niin SULOINEN! Kaunein minkä olen tähän mennessä nähnyt.

marjamatilda kirjoitti...

Kiitokset taas niin kainiista kuvistasi.Keväisen kevyt mieli jäi käydessäni sivuillasi.Kiitos!

Olivieno kirjoitti...

Kauniita kuvia! Ihanan päättäväinen on tuo jouluruususi joka lumen seasta pukkaa, voih! Ja kyllä tuollaisella pihalla varmasti viihtyy, on niin paljon kaunista katseltavaa.

elina kirjoitti...

Ihania kuvia taas, oikein silmä lepää. Täälläkin odotellaan kevättä, vaikka mitään puutarhaa ei vielä olekaan hangen alta pilkistämässä. pelkkä piha vain. Mukavaa on kuitenkin suunnitella puutarhaa ja lukea kirjoja ja opiskella mitä täälläpäin voi kasvattaa. Meillä on niin pieni piha, että luulen jaksavani tehdä siitä puutarhan.

Sussi kirjoitti...

Ihanan keväistä:) Meillä on pihalla vielä hirmuisesti lunta, vaikka etelärannikolla ollaan. Joskus keväisin kannan lunta pois pihasta, jotta vähän nopeutuisi... Naapurit tosin hieman katselevat: mitä se oikein puuhaa:):)

Mukavaa sunnuntaita!
T. Sussi

PikkuBertta kirjoitti...

Sieltä se kevät keikkuen tulevi.Täällä ei vielä saada nauttia lumen sulamisesta eikä kevätpurojen solinastaMutta pian sekin aika koittaa.Silloin vierähtää tosiaankin useampi tunti ulkona jo pelkästää tutkiessa ja kuunnellessa luontoa.

Täällä kevätpuroja odotellessa sinulle aurinkoisia kevätpäiviä:)

Tiina kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia!!!!
Juuri eilen katselin kuvia;
keväisestä norjasta ja höh!!!!
meillä lunta vaikka muille jakaa...
minen kyllä ennee tykkää!!!
Sulaisivat pois! =0 johan tätä on riittänytkin... ;))
<3

Sirkka kirjoitti...

Ann,
kiitokset kauniista sanoistasi, juu saas sitte nähdä toteutuuko harras toiveeni...keijuhan se siinä on jo vuosia istunut kukkakuppi kädessä, johon laitan silloin tällöin kukan ja jos ei ole kukkaa, niin on vettä jota linnut juovat. Tuttu paikka tuo mainitsemasi jo vuosien varrelta silloinkin kun se oli Pursimiehenkadulla, aina kaunista liikkeessä. Täältä vaan kun en millän malttais lähteä huristelemaan keskustaan vaikka eipä matka ole kummoinen...mutta sit kun muutamme keskustaan, niin kyllä aion käydä useammin tottakai..niin ei me kyllä ihan lähiaikoina muutea:)) vaikka voisin kyllä hetikin, jos kohdalleni osuisi unelmieni asunto ullakkohuoneisto, vinokattoineenja tunnelma keittiöineen ym...kattoterasseineen...mutta mutta, nyt unohdan sen ja nautin elämästä!

Kuin sinulle myös aurinkoisia ja iloisia päiviä!

Tytti kirjoitti...

Voi jummijammi,että on kauniin keväistä.Ihan tässä itsekin innostuu.Kyllä sulla on kevät jo kovassa vauhdissa,täälläpäin on vielä paljon lunta,mutta ehkä se sulaa pian ,ainakin aurinkoisilta paikoilta.Ajattelin kyllä jo pian laittaa narsisseja ulos ruukkuun.
Mukavaa kevään odotusta..

jaana kirjoitti...

Ihan noin keväistä ei meillä vielä ole, mutta perässä tullaan lujaa :D
Ihania kuvia :)

päivi kirjoitti...

heips sirkka<3
meillä saa kevättä ja lumen vähenemistä vielä kuukaudenkin odotella,lunta vielä tulee varmasti lisääkin ja nyt sitä hankipaikoilla on kai 70cm:(
helmililjani siis viihtyvät vain sisätiloissa toistaiseksi:)
tänään kun keli oli lämpimän puolella oli kuitenkin ilo ulkoilla leevin kanssa<3
sunnuntai halit, päivi

Anne O. kirjoitti...

Voi miten kauniita nuo jouluruusut, tuollaisia minun puutarhastani puuttuu, mutta täytyypä laittaa hankintalistalle! Ihanaa ja aurinkoita kevättä Sinulle!

Nora kirjoitti...

Oo, sulla jouluruusu jo kukkii pihalla! =O Ihanko se itsekseen sieltä lumen alta alkoi pilkistämään, vai otitko lunta pois päältä?
Itselläni on viime kesänä istutettu jouluruusu vielä paksun lumipeitteen alla ja mielenkiinnolla odottelen, miten se on talvesta selvinnyt. =)

Sirkka kirjoitti...

Nora,

Yritin tulla sivuillesi, en kuitenkaan onnistunut jättämään kommenttiani lukuisista yrityksistä huolimatta..
jouluruusun kaivoin lumen alta, tosin siinä ei ollut enää paljoa lunta ja olin sen myös peitellyt havuilla, se oli kukassa joulukuussa, kunnes lumi sen peitti alleen elikä edelleen kukkii ja näitä on useita, jää minullakin nähtäväksi kuinka toiset voivat.

Kiitos sinulle, kun annoit aikaasi tulla minulle.

Krisse kirjoitti...

Ihania kuvia ja kevättä ilmassa.

Kyllä se aika vierii nopeasti kun pääsee tekemään mukavaa hommaa..

mimosamamma kirjoitti...

Heips!
Voi hyvänen aika kuinka on keväisiä kuvia:) Meillä on lunta vielä ihan pohrattavaksi asti....aurinko paistoi tänäänkin ihanasti vähän aikaa, mutta kun on yöpakkasia niin eihän lumet mihinkään sula!
Teidän pihanne taitaa olla aurinkoinen paikka josta lumet sulavat nopeasti:) Katjan kanssa puhuttiin tänään ja heillä krookukset jo kukkivat ja onnenpensas on täynnä keltaisia nuppuja, no, kuukauden päästä on meilläkin jo oikea kevät:))
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa Sirkalle:)))

Nina kirjoitti...

Niin keväistä ja kukkeaa on pihapiirissäsi että!
Kauniita kukka-asetelmia olet asetellut, ne tuovat niin paljon iloa. Jouluruusukin jo nostaa päätään.
Kyllä keväinen auringonvalo voikin niin ilahduttaa. Syksy kun oli niin pimeä, että sitä innolla odottaa auringonpaisteista kevättä.

Mukavaa alkavaa viikkoa Sirkalle!:)

Lennu kirjoitti...

Onpa kaunis kasvihuone ja tuo kukkateline.
Lunta ei ole siellä paljonkaan, meillä sitä riittää.
Kivaa maanantaita terkuin Lennu

Sirkka kirjoitti...

Nina,

Kiitos Ninalle kauniista sanoistasi, on aina ilo kun poikkeat.

Siis auringonvalo on valoista kaunehinta mitä tiedän!

Mukavaa ja iloista mieltä Ninalle näin alkavaan viikkoon!:)

SariW kirjoitti...

Kuvasi ovat sitten niin keväiset : )
Vein tänään joulusta säilyneen jouluruusun parvekkeelle. Sen uudet lehdet näyttivät jo niin vahvoilta. Jouluruusut ovat kauniita ja aloittavat ihanasti kevään kukinnan : )
Mukavaa viikon alkua !

Tuikku kirjoitti...

Voi että... ihanan keväistä!! Täällä vielä täysi talvi, ei puhettakaan pihajutuista vielä.
Ihana tuo pieni kasvihuoneesi Sirkka ja kuvat taasen niin ihanaisia:)

Nicole kirjoitti...

Mikä ihana kevättunnelma!
Ymmärrän täysin, että unodhit ajan täysin kuin sait vain olla kauniissa puutarhassasi!

Aurinkoista viikkoa sinulle!
Nicole

Hanna kirjoitti...

Oi ihanata mikä keväinen tuulahdus täällä henkäilee! Niin kauniita kuvia sinulla jälleen, ihan alkoi mieli tehdä kevään kukkasia itsellekin... Lunta täällä vaan on vielä ihan tolkuttoman paljon!

Hanna kirjoitti...

Oi ihanan keväistä! Ehkäpä minäkin saan kevätkukkia ulos ensi viikonloppuna.

Sirkka kirjoitti...

Kiitos kaikille näin yhteisesti! Te tiedätte aina , että olen suurenmoisen kiitollinen kun jaksatte tulla kirjoittamaan ihania viestejänne, joita minä luen ahkeraan tahtiin.

Jokaisen luokse tulen kuitenkin aina tätä kautta tervehtimään!

Kiitos!

Floralis kirjoitti...

Voine, voine... Ihanat keväiset kuvat! : ))
Täällä pohjoisruotsissa on myös nyt ollut plussalla ja lumi sulaa nopeasti. Oh yes!
Toodiloo!
Anneli

Mia kirjoitti...

evocatHei,

Ihania kuvia sinulla täällä. Lumi on niin kaunista kukkien kanssa...

Erityisen ihana on sinun pikkuruinen kasvihuone!!

Mukavaa kevättä toivottelee,
Mia

Mia kirjoitti...

edellinen jatkaa...

Kone temppuili ja yritti sanavahvistusta syöttää tuon hein eteen... Anteeksi!!

Sirkka kirjoitti...

Mia,

Saat anteeksi:)) niitä sattuu, samoin itselleni:))

MARI,

KIITOS SINULLE ANTAMASTASI TUNNUSTUKSESTA MINULLE 13.3.

Minttu kirjoitti...

Hei Sirkka,
Siis niin kauniita kuvia ja teillä on selvästi kevät edennyt jo paljon... :) Kävisitkö hakemassa blogistani jotain sinulle kuuluvaa... Ihanaista päivän jatkoa!
Toivottelee Minttu

malla kirjoitti...

ensivierailulla ja ihania kuvia löysin!!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia! Voin melkein tuntea sen kirpeän raikkauden joka tuulahtaa sisälle kun ensnmäisiä kertoja aukaisee terassin ovia keväällä. Kuin satumaailmasta nuo sinun kuvat.
Paljon auringonpaistetta sinulle!

Sirkka kirjoitti...

MINTTU,

KIITOS SINULLE ANTAMASTASI TUNNUSTUKSESTA MINULLE!

mimmuli kirjoitti...

*kävin ilta teen lomassa taas imemässä kauneutta blogistasi* jaksaa taas eteenpäin...ihana nuo patinoituneet kukkajutut..itse laitoin syksyllä patinoitumaan kaikkea kivaa talveksi...jännittävää nähdä mitä niistä tulee..ovat vielä lumikekojen alla=))

maano kirjoitti...

kevät on ihanaa aikaa .. lupaus paremmasta .. kesästä :) teillä näyttää jo niin ihanan keväiseltä . kiva kun olit pyörähtänyt blogissani :)

Hanna kirjoitti...

Kevätmieltä piipahdin vielä luoksesi nostattamaan :) Käväisetkö blogissani, siellä on sinulle postia...

Sirkka kirjoitti...

HANNA,

KIITOS SINULLE ANTAMASTASI TUNNUSTUKSESTA MINULLE 18.3.