lauantai 25. huhtikuuta 2009

Valkovuokkoja

Tänään huomasin ilokseni pihassamme valkovuokkoja, onnesta kiljahdin jippiiii! jonka varmaan kuulitte! Kohta niitä on metsä täynnä, mutta nämä näin ensimmäisenä. Otin muutaman pikkukannuun sisälle pöydälle., jotta voidaan niitä siinä ihastella. Eilen en niitä vielä nähnytkään, mutta nyt ne ovat.. ihanaa kevät on tässä ja nyt, meillä on tänään lämmintä 17 astetta. Pyykkiä on pesty ja kuivuivat alta aikayksikön..Oliivipuukin tuli ulkoilemaan ja ai jai kun nautti olostaan, ei kärvistellyt yhtään lehtiään. Mitäs sitten, no kasvihuone tuli jälleen pestyä, nimittäin me leikkasimme pois muutaman huonokuntoisen oksan sireenistä, joka taipui katon päälle . Nyt tuli laitettua hivenen liikaa pesuainetta saaviin ja kun sitä saippuavaahtovettä kaadoin kartiokuusen juurelle, niin vaahtokylvyssähän se ui...elikä nyt pesin jo kuusetkin, siinä kimaltelivat saippuakuplat auringon kanssa kilpaa, mutta nyt kasvihuone se on todella puhdas, katsokaa sen kattoa. Kattokuvan jälkeen tulee kuva jossa on muutama krookus ja sammakko, jolla on leppäkerttu vierellään, mutta katsokaa klikatkaa kuvaa suuremmaksi...näette oikea leppis lähestyy sitä...se on kevät nyt.. Tänään vaihdettiin suihkualtaaseen vesi ja nyt on puhdas vaikka juoda ja kylpeä, ainakin lintujen. Heitin sinne ruusuja...kellumaan, kauniita. Olen saanut paljon aikaan tänään pihalla , haravointia pikkuharavalla pensaitten välistä sillai ihan kevyesti nauttien kaikesta aikaansaannoksistani. Sckillat eli Idänsinililjat ovat osittain kukassa, niitä on valtavasti...samoin jouluruusut kukkivat kauniisti, tässä ovat valkoiset, niitä on minulla myös vaaleanpunertaviakin. Tässä vain pieni osa kukista..sinivuokkoja meillä kasvaa kymmenessä eri paikassa..samoin helmililjoja..ja nyt on ympäriinsä krookuksia kukassa, vain valkoisia ja sinisiä..valkoisia suosin, koska on sykähdyttävää katsella niitä aamuhämärässä, sekä illanhämyssä ja vielä, jos sattuu öiseen aikaan käydä niitä ihastelemassa... meillä myös mehiläisiä valtavasti, viime vuonna olivat aika harvassa. Kaikki kuvat olen ottanut tänään ja nautin suunnattomasti, olen hyvin iloinen.


















tässä valkovuokot kukkivat pihallamme ..suloiset ...toivotan niiden myötä kaikille ystäville ja kuvieni parissa viihtyville , mitä parhainta lauantai iltaa.

34 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Terveisiä Vaaralasta. Täällä pihahommia tehty myös. Ihana ilma..nautittu keväästä..

Anonyymi kirjoitti...

ihania vuokkoja. meillä on myös ollut tänään lämmin päivä. aamulla pistin vielä vanhasta tottumuksesta pipon päähän ja toppatakin päälle-kyllä muuten tuli kuuma :)

Elsa kirjoitti...

Kevät on tänään ottanut ison harppauksen eteenpäin, huikean hieno ilma koko päivän, siitä sietää olla iloinen. Valkovuokkoja, hui kuinka kauniita! Olet ollut todella ahkera ja aikaansaava tänään. Mukavaa lauantai-illan jatkoa Sinulle Sirkka!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sirkka:D Tiedätkös, kun olin tänään aamupäivällä nauttimassa kevään ensimmäiset kahvit parvekkeellamme ja siinä oli niin mukavan lämmin, niin ajattelin, että voi miten Sirkka nauttiikaan tänään omalla pihallaan:) Ihanaa, kun sait linnut ja leppäkertunkin seuraksesi!
Olen vasta aloitellut parvekkeen "laittoa" orvokkiamppelein ja yhden narsissin ja helmililjan verran. Yritän joka vuosi keksiä jotain vähän erilaista. Viime vuonna se oli vanhat puulaatikot ja tänä vuonna luulen saavani inspiraation sinun kasvihuoneestasi. Se on niin hieno ja kyllä nyt kattokin kiiltää -ja kuusetkin :)
Ihastuttavaa lauantai-iltaa! t.Ann

Sirkka kirjoitti...

Elsa,
Kiitos, sanopa muuta, eikö vaan ja on vieläkin, ihmiset kulkivat lyhythihaisissa paidoissaan ja toiset vieläkin lyhykäisimmissä..mutta siis tässä meillä on niin suojaisa paikka, että auringossa oli todella huikeat lukemat..ei tarvitse kauempaa ainakaan lämpöä lähteä hakemaan..juu kuulehan kyllä paljon sain aikaan..maalauspuuhat jäi nyt, mutta en tiedä näkyykö vaaleanpunainen kukkapöytä, joka sai alkuperäisen maalin hiomalla pintaa,,vielä ei ole ihan valmis, mutta minun silmääni viehättää kovasti ja voi olla, että jätän ainakin toistaiseksi..koskaan ei tiedä.

Ann,
Minä taas puolestani ajattelen, voi kuinka sinulla oli ihanaa, minusta kahvi maistuukin paremmalta parvekkeella ja ulkona..juu totta olin jo aamulla klo 8.00 pihallani, siis koko päivän,kävimme vain syömässä välillä.. sanoinkin miehelle, että voi kun aika menisi hitaammin..täällä on nyt kesä!
Minusta kuule vähän on kaunista ja voin kuvitela kuinka viehättävä parveke sinulla on nyt siellä kukkineen ja aamulla varmasti menet sinne kahvikupposesi kanssa nauttimaan aamupalasta. Nyt hän on kevät ja kukat varmasti sinullakin lisääntyy..minä kasvihuoneessani olen aina ihan elementeissäni, nostelen ja siirtelen kukkiani ja siellä ne vaihtuvat kohti kesää...onhan tämä minulle aivan uutta vastahan sen sain viime kesänä, tämä kasvihuone on nyt ensimmäistä kevättä, joten arvatakkin saattaa, että olen siitä niin iloinen, koska sehän oli ollut haaveeni kauan.
Kukat ovat niin ihania ja saan niistä paljon iloa, joten mielelläni
jaan ilon myös kaikkien kanssa.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kylläpä kelpaa tinttusen kylpeä puhtoisessa altaassa.Oikein on lintusten päivät niillä.Tosin saunapäivähän se on tänään.
Aivan uskomaton päivä on ollut. Nenänvarsi kärvähtänyt tonkiessa kasvihuoneen pohjaa.Kasvis on vielä paketissa mutta eiköhän se pystyty ennen vappusta.Naps vaan sormilla ja siinä se on!No joo , tarttee kyllä isännän apua hiukkasen.Jos tuo remppakiireiltään ehtii avuksi.
Oikein mukavaa eloa sinne sinun kasvihuoneeseen.Vappuna kastetaan oikein samppakaljan kanssa mun kasvihuone:)Toivottavasti ei mene lasit rikki^^

Mari kirjoitti...

Ihania valkovuokkoja <3 Kylläpä sinulla on kaunista siellä, voi että! Aurinkoista sunnuntaita :)

jaana kirjoitti...

Voi, teillähän on ihan kesä jo!!!
Kauniita kuvia!

Piipa kirjoitti...

Hurmaavia kuvia jälleen, lintukuvat todella kauniita :)
Tänään on ollut todella kaunis ja helteinen päivä, leikkimökissä pikkuisteni kanssa syötiin monet leikki ruuat ja ihmeteltiin pikkiriikkisestä kasvimaan pläntistä nousevia ruohosipulin varsia. Hauskaa viikonloppua!

Mari kirjoitti...

Kauniita ovat vuokot! Sinulla on kyllä niin mahdottoman ihana kasvihuone. Ja niin PUHDAS;)

Vuokko kirjoitti...

Ihanaisia kesäkuvia sinulla, tulee se meillekin vähän ajan perästä. Koko päivä on tongittu pihamaalla, ja vielä riittää moneksi päiväksi puuhaa. Yli puolen hehtaarin puutarhaa ei niin äkkiä hoidetakaan. Mutta nautitaan pihahommista, sinä siellä omassa paratiisissasi ja minä täällä :)
Voi, kunpa meilläkin menestyisi valkovuokot, tai edes sinivuokotkaan... On ne kauniita.

päivi kirjoitti...

hei sirkka ja tervehdys täältä pohjoisesta, lunta on täällä kovastikin vielä ja kuukausi eroa taitaa keväämme tulolla olla:?
olen kuitenkin saanut rakot käsiini ja kynnen aluset mustiksi joten
iloitaan keväästä ja lämpimistä ilmoista!
kuvasi taas aivan ihastuttavia, lämmin kiitos niistä:)
öisin haliterkuin päivi

Anonyymi kirjoitti...

Samat pihahommat minullakin ollut=)) Ihanan lämmin päivä eilen ja lämpöä luvattiin tälläkkin päivälle, sehän tarkoittaa taas pihalla ropsuttelua=)
Minäkin eilen ostin ensimmäiset orvokit, nehän kestävät pikkupakkastin....

Aurinkoista sunnutaita!

Karita

Tytti kirjoitti...

Jo valkovuokkoja?meilläpäin on kyllä leskenlehtiä näkynyt mutta pitääpä tutkia tarkemmin ojanpientareita.
Kauniita kuvia.Mukavaa sunnuntaita..

-T kirjoitti...

Valkovuokkoja eilen näin minäkin, ihan ihmetykseltäni siihen paikkaan meinasin jähmettyä!!!
Kuvasi ovat kauniita, jälleen niitä tulin ihastelemaan :)

Sussi kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen, näyttää niin keväiseltä ja kauniilta.

Ilo nähdä tipit kylpemässä:) Meillä on pieni allas, joka kovasti varpusten suosiossa.

Mukavaa sunnuntaita!

T. Sussi

Marge kirjoitti...

Jälleen ihastuttavia kuviasi täällä katselin ja nautin!!
Sinä sitten ajattelit, kun vauhtiin pääsit, pestä kuusetkin...;D Ihanasti kirjoitit!
Ensimmäinen kuvasi: pannussa valkovuokot, voi, niin ihanaa!!!!

Nautitaan, kevät on täällä pohjolassa jälleen!!!

PikkuBertta kirjoitti...

Kyllä kevät ja sen myötä kesä alkaa tulla myös meille.Ihanan kaunis, aurinkoinen,lämmin ilma.Pihansiivousta,haravointia ja auringonottoa siinä välillä sopii meidänkin sunnuntaihin.Sinulla kevät jo paaaljon pitemmällä kuin täällä.

Nautitaan nyt auringosta:))

pioni kirjoitti...

Hyvää keväisen viikonlopun jatkoa!

Mari kirjoitti...

Kaunista, kaunista ja tosi keväistä. Ihana piha ja kasvihuonen teillä.

Meillä on vielä kovin karun näköistä pihassa, vaikka lämmintä täälläkin on piisannut nyt viikonloppuna. Vapuksi saan ensimmäiset kukat ruukkuihin, siitä se sitten lähtee kukkalositon luominenn pihaan taas tänäkin vuonna :)

maiju kirjoitti...

Keväistä, kaunista ja raikasta!! Mitä siihen muuta enää lisäämään :)

Olivieno kirjoitti...

Kiitos kauniista kuvistasi niitä on ilo katsella! Sinulla siellä on kukkaa niin runsaasti ja selkeästi nurmikin jo vihertää, meillä on vielä versin vaatimatonta ja kuivaa. Lintuystäväsi ovat niin kiltisti kuvissa!

Kirsi kirjoitti...

Kuvasi näyttävät niin kesäisilta ja kauniilta ja olet ahkeroinut oikein urakalla.

Mukavaa Wiikkoa!

Kirsi

mimmuli kirjoitti...

Heips, pihassa hommia riittää nyt...ei malta koneella pahemmin ollakkaan=))) Laitoin neposten uusimpia kuvia käyppäs ihmettelemässä miten ovat kasvaneet=DD Mutama piha kuvakin siellä on. Valkovuokkoja....ihania...kevät on niin pitkällä siellä, no huomenna minäpäs tulenkin pääkaupunkiin pika visiitille=)) Nyt tuossa avattaressa on sitten se mun lärvini(toistaiseksi) =)))

Kristiina kirjoitti...

Olet taas ehtinyt puuhastella pihalla vaikka kuinka. Oma viikonloppuni meni jalkapalloturnauksessa ettei omaa pihaa nähnytkään,koulun pihaa kylläkin...

mimmuli kirjoitti...

Muistahan pitää välillä taukoakin=) Huomenna luvattiin aika kivaa keliä sinne "etelään" odotan innolla että pääsen huomenna sinne, siellä on varmaan jo nurmikkokin vihreää?

Sirkka kirjoitti...

Mimmuli,
Huomen on tauon paikka, olen muilla mailla vierahilla...illaksi kotiin yhtiökokoukseen!
Kyllä kuulehan keli oli ja on vieläkin mitä aurinkoisin, ettei voisi paremmasta toivoa eikä unta nähdä, niinpä huomiseksi ennustettiin myös, elikä pipon voit huoleta jättää kotiin ja muutenkin pukeutua kevyemmin...
juupa nurmikko vihertää, täällä sammaltaa, no vihreää sekin..mitä nyt muutama vihertävä ruohontupsu...

Vietähän oikein mukava päivä ja nauti kaikesta, etenkin auringon lämmöstä!

Titti kirjoitti...

Huomenta ystävä armas! Tulin pikaisesti kiittämään ihanista sanoistasi... Ah, -saippuakuplia! Töissä sain aina lasten kanssa niitä puhallella! =)
Minun ei pitäisi istua täällä koneen ääressä nyt ollenkaan, -jämähdän tänne niin helposti. On pakko yrittää vähän siivota; esimieheni on tulossa huomen aamulla vierailulle!! En ole miestä koskaan tavannut, mutta puhelimessa kun puhuimme niin vaikutti oikein mukavalta!
Aurinkoista päivää!

taburetti kirjoitti...

Heissan Sirkka !!

Meillä pihassa kukkivat sinivuokot, valkovuokkoja ei ole pihassa, mutta läheisessä metsässä on ja eivät vielä kuki....
Pihalle olen suunnitellut tuovani valkovuokon alkuja, nyt kun tuo piha myllääntyy.
Viikonloppuna saimme oikein kunnolla nauttia keväästä ja pihallahan sitä tuli oltua sisätyöt jäi.

Sinulla taas upeita kuvia....
ja upean pihan näin kun anoppini lähetti minulle kotipuutarha lehden...
sain ihastella pihaasi oikein kunnolla.
Pitää vielä kerran sanoa, sinulla on upea piha, josta näkee, että teet sitä sydämellä. Siellä jos jossain olisi iloa istua nauttien iltäpäivä teestä... kaunista!!!
keväisin terkuin Jaana

Hanna kirjoitti...

Voi että miten kauniita keväisiä kuvia! Täälläkin jo kevät näyttäytyy, krookukset kukoistavat, ihanaa!!!
Mukavaa wappuviikkoa :)

Piitis kirjoitti...

Heippa Sirkka!!
Valkovuokot kukkii ja vesi pulppuilee ruukusta kauniisti!!
Sinulla on ihana piha:))
Täällä on lunta metritolkulla, taitaa juhannus tulla ennen kuin nämä lumet sulaa. No, emme ole niin pitkään sentään.

Terkkuja Ylläkseltä!!!
Piitis

Nina kirjoitti...

Aivan ihanaa, pihallasi on valkovuokkoja!
Huomasin niitä oleva tuossa lähellä olevassa metsässä.

Ja miten suloinen on tuo västäräkki!
Västäräkistä vähäsen...
Lempilintuni.

Oikein naurahdin kuvasta, jossa talitintti nautiskelee vesialtaassa, todella onnistunut otos.

Viehättävä on suihkulähteesi ja niin kirkasta vettä.

Niin ihania keväisiä kuvia.
Kiitos niistä Sirkka!

Oikein lämmintä vappua toivottelen!:)

Nicole kirjoitti...

Ihania kuvia...;). Minulla on sama teema postauksessani, sinivuokot ja skillat. Meillä ei ole valkovuokkoja, mutta nekin ovat aivan ihania! Jouluruusuja emme ole jostain syystä sannut menestymään, ehkä sinulla on joku hyvä vinkki?
Mukavaa Wappua sinulle!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

upeita kuvia kertakaikkiaan. aurinkoisinta vappua toivotellen.
Ilona