maanantai 15. maaliskuuta 2010

Kevät etenee...

Kevät kärpäsen puremana innostuin vaihtamaan tyynyjä suloisen kevään sävyihin, nämä sävyt ovat mieleisiä kotiimme ja sopivat edessä oleviin suuriin ikkunoihin, joista ovat näkymät suoraan pihalle, jatkuen myöhemmin kevään edetessä kesään samoin herttaisin sävyin ulkotiloissa. Olen laittanut jo muutamia päiviä sitten ulos kukkia, ikkunalaudoille koreihin, samoin kasvihuoneeseen, ihastuttavaa on nauttia aurinkosta ja ympärillä olevasta kauneudesta, kera kahvikupposen ja leivonnaisen, sekä seuraten pikkuviipeltäjiä ympärillä. Yöksi olen kukat kuitenkin nostanut sisälle lämpimään, näin ne myös tottuvat vähitellen kylmään, päivällä on ulkona plussaa viisi astetta ja kasvihuoneessa yli 10 astetta.






rottinkituolit ovat harmahtavan sävyisiä, ovat värjätty luonnonmukaisin menetelmin liottamalla rottinkia savessa, kemikaaleja ei ole lisätty. Jotenka ei ole aikomus maalata näitä, pidän näiden sävystä ja mielestäni sopivat tapetteihin.


kaunis pikkuinen vyötäröllä pidettävä esiliina, sopien astoiden värisävyihin, niin olen myös vaihtanut nämä kevät kesä astiat kappiin, joten yhtenäinen väriteema on kaikkialla, pieniä pikkujuttuja lukuunottamatta, jotta ei olisi liian imelää...mutta tästä kaikesta pidän nyt!
tämä oli ja meni..tahdoin kokeilla pelargoni pitsi tunnelmaa, kokeilin ja ikuistin, mutta ei ole enää...mutta ei hassumpi idea...
















Pajunkissa terveiset luonnosta ovat sinne jo ilmestyneet, kaunis kiitos kaikille katsojille, kommentoijille ja rakkaille ystävilleni, kevät on ihanaa aikaa, nautitaan siitä iloisin mielin!

28 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kauniit päälliset sinulla. Niin ihanaiset värit.Kevät se pyristelee Sirkankin valtakuntaan.
Miten kasvihuoneei on talvehtinut?Liekö hukkunut lumeen?
Iloista viikkoa toivotteleee Kaisa

päivi kirjoitti...

taattua silmäniloa taasen:):)
ajatteles Sirkka, meillä tätä lunta on aina näin paljon, joka kevät sen sulaminen on ihme!
kivasti pastellisävyt tuovat väriä, minä en osaa käyttää edes niitä:)
aurinkoista viikkoa ,
lämpimin ajatuksin
päivi

Cecilia kirjoitti...

Olet pukenut ihanaa kevättä kotiisi. Niin valoisaa ja kaunista! Auringon paistetta päivääsi!

Anu kirjoitti...

Onpas ihanan keväinen tunnelma :)
Meillä tyttö askarteli tänään pääsisäisnoidan luudan, ihmetteli miksei äiti ole tehnyt vielä mitään pääsiäisjuttuja! Pitää kai alkaa pian tekemään jotain, ettei riepu joudu aivan yksin puuhastelemaan ;)
Mukavaa viikkoa!

Eeviregina kirjoitti...

Oi miten ihanat tyynyt ja kukat olet laittanut!Kyllä tulee iloinen mieli, kun vähän uusii kukkia ja värejä.Minäkin ostin tänään uuden kukan ja vaaleanvihreän kastelukannun sille ruukuksi.
Ja Blossomista pari pääsiäismunaa, vaikka ajattelin etten hirveesti ala laittaa pääsiäistä kun lähden matkoille. Aurinkoisin terveisin Eeviregina

Nina kirjoitti...

Kevät on ihanaa aikaa ja Sirkan koti jo kylpee keväisessä hehkussaan. Kauniita tyynyjä ja tuo torkkupeite!
Huone rottinki tuolineen on oikein kutsuva.
Pelargoni-pitsiteema on viehättävä, suloiset kuvat siitä ikuistit iloksemme.

Iloa Sirkan viikkoon sinne kevätesikoiden kukoistukseen!:)

Ainosofia kirjoitti...

Voi apua - minä jo säikähdin, että olet mennyt tekokukkia laittamaan ulos *hih*
Teilläkö on jo niin lämmintä? Onkin hyvä karaistaa kukkasia kesää varten.

Keväinen fiilis on teille saapunut. Lumesta huolimatta.
Mutta eihän enää ole vappuunkaan kuin 1,5 kuukautta ja silloin meillä pitäisi olla lumet sulaneet. Nyt on kyllä epätavallisen paljon sadellut ja tuntuu tosiaan ihmeeltä kuten Päivi totesi, että joka kevät ne vaan kaikkoaa.
Mukavaa viikkoa <3

Sirkka kirjoitti...

Tässä ikkunoitten edessä on suojaisa paikka kukille lämpöasteita on päivällä, joten ihan oikeita kukkia voi pitää.
Sisällä nämä jo piankin nuukahtaisivat, koska pitävät viileämmästä.
Karaisen niitä kuitenkin, jotta kestäisivät muutaman viikon.
Nämä ovat minulle kevätkukkia, jotka tulevat myöhemmin keväällä vielä lisääntymään, myöhemmin on sitten kesäkukkien aika..tässä on ihana istua ja valkoisten lumikasojen keskellä ja katsoa, kun ne hiljalleen madaltuvat auringonsäteiden lämmittäessä ja odotella maasta nousevia kevätkukkien esille saapumista.

Iloisia ajatuksia päiväänne, aurinkokin on jo noussut meitä tervehtimään!

Sussi kirjoitti...

Ihanan keväistä! Mukava ajatella, että kevät tulee, kaikesta lumestakin huolimatta. Odotan niin, että täälläkin saisi laittaa kevätkukkia ulos:)

Mukavaa viikon jatkoa!

Tytti kirjoitti...

Todella kaunista,kevät on saapunut teille jo.
Kaikkea ihanaa,noista kuvista tuli niin kevätfiilis että ihan pelästyin kun katsoin ikkunasta ulos,ei olekaan ihan kesä vielä..
aurinkoista viikkoa Sirkka...

Tiina kirjoitti...

Kaunista keväistä pastellia löytyi täältä Sirkan luonta.
Kaunista tiistaista auringonpaistetta. :)

Villa Rose kirjoitti...

Teillähän on jo täysi kevät ainakin sisätiloissa!!! Ihania pastellin sävyjä!!!
Kauniissa kodissasi silmäni kyllä lepäävät!!
Ja mitä ihania leivoksia.....NAM!!
Teepannu kuumaksi!!!

Haleja ja aurinkoa ystäväiselleni!!!

Anne

Mari kirjoitti...

Voi ihanan keväisiä kuvia täällä! Tuo palrgonia-pitsiverot-ikkuna yhdistelmä on suloinen <3 Aurinkoista viikon jatkoa Sirkalle!

pioni kirjoitti...

Kyllä näyttää jo aika keväiseltä.

Maria kirjoitti...

Onpa jälleen nautinnolista katseltavaa :)

Esikot ovat ehdottomasti ensimmäisiä kevään airuita, enenmmän kuin tulppaanit (mielestäni). Tulppaanit miellän vielä talveen, mutta esikko, Primula, tuo kevään!

Kiitos Sirkka!

Sirkka kirjoitti...

Kiitos ystävät, mukava kuulla että pidätte, minä nyt menen mieltymyksieni mukaan, jotenkin olen nyt värien lumoissa..ja onhan tätä valkoista vielä täällä ympärillä yllin kyllin ulos asti!
Jollain lailla piristää hehkeät sävyt ja mukava niitä on myös hoitaa napsia kuivia lehtiä ja kukkia pois, kastella ja jutella mukavia..tällälailla mennään kohti eteenpäin kevättä!

sanna kirjoitti...

Aivan ihania tyynyjä ja viltti sohvalla! Niin minun lempivärejä. Muutenkin niin ihastuttavia keväisiä kuvia, jotka taatusti saavat hyvälle mielelle. Kiitos Sirkka! Minä taidan nyt mennä multien vaihtoon... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heissan Sirkka pitkästä aikaa:)
Sinun kevääsi on alkanut taas niin kauniisti, aivan ihania tunnelmia kuvissasi! Huokailen täällä moisen kauneuden edessä:)
Minun bloggaamiseni on aivan hyytynyt, ja pistinkin blogini epämääräiselle tauolle. Katsotaan viitsinkö sitä enää jatkaa..
Viime loppukesän remontti ja muutto oli se suurin sysäys blogilaiskuuteeni. No nyt ollaan toki asuttu jo monta kuukautta täällä pellon reunassa, mutta laiskuus jatkuu..ja jatkuu..
Nyt tuntuu ettei ole mitään tekemistä ja päivät sujuvat miten kuten, kun ei ole edes suunnitelmia kotiin, kaikki tuli tehtyä kesällä. Olkapääni on ollut huonossa kunnossa, joten en niin kovasti odota pihalle pääsyäkään, pelottaa pystynkö hoitamaan kaksi kertaa isomman pihan kuin aikaisemmin. Jos en, niin sitten joutuu mieskin hommiin:)
Ja huomasin että teille on tullut aivan hurmaava uusi perheenjäsen, onnittelut.<3
Hän on mitä ihanin karvakerä:)
Meidän Mimosa täyttää ensi kuussa 15 v. Tyttö on jo melkein umpikuuro, aivan harmaantunut, melkein hampaaton mutta ikäisekseen hyvin topakka täti:)
Oikein iloista kevään odotusta Sinulle, piipahdan taas ihailemassa kättesi jälkiä!

Lämpimin terkuin Marja-Mimosamamma, (ent. Metsän reunasta) nykyisin Pellon reunasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihanaa kevätilmettä teille tullut! Mä kanssa tykkään että jokin tuo kontrastia valkoiselle, niin kuin sinulla nyt nuo rottinkituolit. -Tiina

Laara kirjoitti...

Ihania kevätkuvia, pitää aina ihan imeä tuota valoa noista kuvistasi! :) Ja kaunis vaaleanpunainen pelargonia, miulla on kans ikkunalla... Oletko tehnyt tyynynpäälliset itse vai mistähän tuollaisia kaunokaisia löytää?

Sirkka kirjoitti...

Marjasein!
Ei voi olla totta huudahdin ääneen, kun vieritin blogia alaspäin, olit just mielessäni..olet ollut useasti!..niin nyt olet tässä, mikä ajatusten voima!
Olipa silloin surullista, kun jäit tauolle, oli aina niin hauskaa, muistathan..! no ehkäpä vielä innostut..!
Tosin sitä olen itsekin monasti miettinyt, nykyisin käyn ainoastaan vastavierailulla ja varmaan kohta jäävät kaikki blogiystävät pois, kun en enää poikkoile täällä, mutta minulla edelleen on niska ja olkapää, jos tässä vähänkin kauemmin istun ja toki se laiskuuskin vaivaa useinkin tahdon olla ja vain möllöttää ja ihmetellä maailman menoa, sekä lisäisin vielä, että en saa jätettyä kommenttiani, vaikka mielelläni jättäisin useisiinkaan bloggeihin, en tiedä mistä johtuu tai sitten katoavat yks kaks.. ja viime kesänä, kun Rosa tuli, niin silloin aattelin lopettaa, kun aika menee..tiedät vielä kun on pentukin. Vihdoin hän
on minulla olinhan jo vuosia halunnut edellisten koirien jälkeen..
Oikein paljon Onnea Mimosalle! Onnea myös uuteen kotiinne ja puutarhaanne, onko teidän puutarha piha ollut jo lehdessä?
ja vielä tämä oli taas uusi yritys, vähän lyhyempi versio, kaik äsken taas katosi...ties minne, taidan olla aika söheltäjä..

Samoin kiitos itsellesi ja Mimosalle oikein hyvää kevättä ja auringonpaistetta päiviinne ja olipa todella iloinen yllätys, kiitos!

Sirkka kirjoitti...

Laara,
Kiitos,juu tämä meidän koti on todella valoisa,kiitos suurien ikkunoitten ja etelänpuolen. Minä en harrasta ompelua, joten tyynyt ja päälliset ovat ihan kaupasta ostettuja pikkufantista ja ilokseni huomasin, että minun aikaisemmat ostamani viime vuodelta patakinnas ja pannulappu ovat samaa sarjaa, vaikka ovat ihan eri kaupasta ostettu, joten kyllä näitä ihanuuksia löytää, mutta jos itse harrastat ompelua, niin mikä ettet surauttaisi helposti itsellesi, kauniin pelargoniasi seuraksi.
Olisin tullut vastavierailulle, mutta et olekaan avannut blogiasi..kiitos käynnistäsi ja iloista iltaa.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Ihania kuvia kertakaikkiaan!!! Niin kaunis koti!!

SariW kirjoitti...

Rottinkituolien väri on tosiaan kaunis.
Ihailen aina niin tuota ikkunapeiliä, se kuvastaa niin ihanasti näkymiä : )
Ja voi noita esikoita ulkona... tänään kiikutin parvekkeelle taas kaikki sipulikukkaruukut. Nyt ne saavatkin jäädä sinne yöksi, kun kovat pakkaset ovat tältä erää ohi, jippii !!!!
Suloista kevään alkua sinullekin Sirkka !

mimmuli kirjoitti...

Täällä oli aamulla -18 ! Voi hyvänen aika, milloin tämä talvi päästää irti. Minä onnellinen tilasin nyt sen pikkuisen kasvihuoneen ja odotan että lumi menisi pois ja pääsisin mylläämään pihaan=) Iloisia ja valoisia kevät kuvia olet laittanut.

Piipa kirjoitti...

Hurmaavia keväisiä kuvia!!

Marge kirjoitti...

Tyylikästä, keväistä ja niin kaunista, sitä aitoa Sirkkaa...;)
Tyynyt ja viltti ihanan väriset.
Pelargonia pitseineen herkkä.
Sinulle Sirkka toivotan keväistä auringon paistetta, lintujen laulua ja iloista mieltä!
Halein, Marge
Ps. Lämmin kiitos sinulle aina niin kauniista ja mieltä lämmittävistä sanoistasi!!

Sirkka kirjoitti...

Kiitos lämminhenkiset ystävät kauniista sanoistanne, kyllä niitä on ilo jakaa eteenpäin!

Marge,
kiitos samoin itsellesi, aina!
Tällä hetkellä lunta tulee, muttei onneksi tupaan, vaan pihalla kinokset kasvaa..toivon auringon hymyilevän pitkään, jotta jaksaisi sulatella kasoja, että pikkusipulikasvit saisivat nähdä päivänvalon ja ihmisten hymyilevän, niin ja kuinkahan se jouluruusunikin siellä lumikasojen alla kukkii...viime vuonna sain sen kaivettua lumesta ja oli kukassa, nyt ovat kinokset niin painavaa ja paljon, että saavat siellä vielä toistaiseksi olla, toivon parasta!