keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Potato

Tänään oli ihan mukava ulkoilusää , pihalla kukkivat kesäkukat , joten täytyy malttaa odottaa vielä syyskukkien istuttamista, vaikka niin kovasti mieli tekisikin. Olenkin leikitellyt mielikuvituksellisesti, että jospa näillä eväillä pärjäisi, kunnes lumi tulisi ja peittäisi kaikki kauniin valkoisella hunnullaan:) elikä lämmin kaunis syys jatkuisi, kunnes leudon talven kohtaisi.Ruusut kukkivat ikkunalaudalla, muutamia nuppujakin vielä on:)
tässä ruukussa on yrttejä, joita napsin päivittäin ruuanlaittoon, elikä lehtipersiljaa, basilikaa, sitruunamelisaa, lipstikkaa,mansikanlehtiä, no niitä nyt en käytä, ovat mukavasti siinä rönsyilemässä ruukun reunaa , sekä cosmoskukkaa piristämässä kokonaisuutta, sen olen kasvattanut siemenestä.
pikkuiset linnut kävivät kurkkaamassa, joskos olisi tullut syötävää:) no vettä saivat juodakseen sateen jäljiltä.
ei, en ole siirtynyt ulkoruokintaan:) vaan näillä pestään perunat, ovat muuten kätevät, voin suositella. Vanhan kattilan olen sanut veljeltäni, siinä lukee made in Israel, ihanasti kulahtanut, joten sopii hyvin ulkokäyttöön:)
Hei, hei huomiseen...

18 kommenttia:

Marja Kristiina kirjoitti...

Siis hetkinen... karkeilla kintailla hangataan peruna puhtaaksi eikä niin että hanskat vaan suojaavat käsiä kun perunat harjataan? Eeei, sen täytyy olla ensimmäinen vaihtoehto, muutenhan siinä ei olisi mitään ideaa. Tuo muuten ON hyvä keksintö!

Postauksesi otsikosta tuli mieleen viime pääsiäisenaika kun värkkäilin itse pääsiäismunia ja yksi rusehtavaksi tuunattu ja vähän siipeensä saanut muotopuoli näytti hyllyllä aivan yksinäiseltä perunalta... :-/

Kivaa iltaa!

Sirkka kirjoitti...

Marja Kristiina, just niin jetsulleen, kannattaa kokeilla:)
Kaikkea sitä keksitäänkin..ihan siis näpsäkät!

Kiitos samoin, otetaan kiva ilta vastaan!

SariW kirjoitti...

Meillä eilinen sade hakkasi vähän kesäkukkia - tänään onneksi auringonpaiste kuivattaa niitä : )
Kiva kuulla kokemuksesi niistä perunoiden pesuhanskoista. Olen vähän epäillyt niiden toimivuutta... Perunakattilasi on muuten tyylikäs!

maano kirjoitti...

kauniita kuvia .. tuli jotenki haikea olo ...

Elsa kirjoitti...

Heips, täällä ruusuhullu ihailee kauniita ruusuja, onpa siinä runsaasti vielä kukkia. Muutenkin puutarhasi näyttää vielä uhkealta säästä huolimatta. Ja kiva että ajattelet lintuja... sisustusta niillekin, totta maar! :))

Keskiviikkoillan jatkoja!

taburetti kirjoitti...

taas niin kauniita piha kuvia!
Joo; perunahanskat on näppärä keksintö.... omistan sellaiset mökillä.
terkuin Jaana

Sirkka kirjoitti...

Maano, Kiitos, no mutta mistäs se Maano niin haikeaksi tuli...

Elsa,niin kyllä minä pidän linnuista paljonkin, ja talvisin niiden eteen teenkin paljon kivoja jutskia.
Illanjatkoa. sehän on vielä nuori...

Jaana, kiitos, juu mukava että sinäkin pidät niistä, oivat ovat, minulla ne ovat täällä kaupungissa:))
perunoita siellä perunoita täällä:) Pidän muuten paljon perunoista,kaikissa muodoissa.Lempi sellaiset ovat ihanat uuniperunat erilaisilla täytteillä.

Mari kirjoitti...

Kyllä vaan näyttää kauniilta pihallanne:) Meiltä löytyy nuo samanlaiset hanskat!

Mari

Olivieno kirjoitti...

Ihastelen minäkin kaunista ruusuasi ihanassa korissa ja se minkä päällä kori on- olisinpa nähnyt enemmänkin mutta upealta näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

Ruususi kukkivat vielä ihanasti ja nuo pottuhanskat ovat minuakin epäilyttäneet täytynee uskoa että toimivat.

Sirkka kirjoitti...

Mari,kiitos kiva, että kokemusta on:))

Olivieno, Kiitos, kyllä sinä vielä näet enemmänkin, lupaan sen, en nimittäin usko että se talvi ihan vielä tulee..monestikin on syksy lämmin ja kaunis ja siitähän ne kukatkin pitävät.

Karita, kiitos, juu hanki vaan pottuhanskat, niin pääset hommiin:)

maiju kirjoitti...

Olipas täällä kauniita ulkokuvia - kaikki kasvit näyttävät voivan vaikka miten hyvin, niin freessejä eikä mitään tietoa syksystä ja hallaöistä. Lintujen katos on aivan ihana yksityiskohta!

Mullakin on noi perunahanskat ostettuna, mutta edelleen siis laatikon pohjalla. Toimii kait parhaiten uusiin perunoihin, vai kuinka?

päivi kirjoitti...

kauniita kuvia,
minun ruusuni jo lakastuneet mutta yrtit kasvarissa kukoistaa.. sinne ei halla yllä.
nuo hanskat kokeilematta, perunaa nostimmekin tänään, kiitettävä sato kellariin laitettavaksi ja talven yli niillä varmaakin mennään:)
mukavaa huomista(tätä se jo taitaa olla)päivää sinulle,
yöterkuin päivi

mimosamamma kirjoitti...

Suloisesti ruususi vielä kukkii ja yrtit antavat antejaan:) Pitäisiköhän runkoruusu kärrätä kohta kellariin, mitä luulet?
Kirjoitit kerran että rosmariinisi säilyvät talvet ulkona, ovatko ne ruukuissa vai maahan istutettuina?
Ja perunakintaat, ne täytyy testata.
Kauniita kuvia taas:)
Terveisin Marja

Sirkka kirjoitti...

Marja, Runkoruusuni kukkii täydellä teholla, viime vuonna kaivoimme sen maahan marraskuun alussa katsos kun meillä sitä kellaria ei ole, siis ennenkuin routa tulee olisi se saatava suojaan. Lämpötilat kun vaihtelevat niin erilailla eri paikkakunnilla. Rosmariinit ovat ollet ihan ruukussa, mutta hyvin suojaisessa paikassa. Testaa ihmeessä perunakintaita, monethan ovat ne hyviksi todenneet:)
Nautihan Marja päivästäsi ja iloitaan siitä yhdessä:)

Hannis kirjoitti...

Siis voi luoja, IHANA lintulauta. Aivan ihana. Voisin tuon edestä tehdä aika paljon :-) Mistä olet löytänyt sen ihanuuden?

Muuten, tulin vielä sinulle sitä kertomaan, että mulle vihdoin viimein on tulossa se sun Augustin arvonta palkinto tuolta maailmalta. Eilen tuli tieto, että posti Suomessa ensi viikolla. Anteeksi kun tässä on kestänyt, hitsi kun toimitusajat ovat hieman venyvä käsite ulkomaisilla firmoilla :-( TULOSSA KUITENKIN POSTIA!!! En viitsinyt mitään muuta lähettää nyt tilalle, kun halusin sen mitä olin alunperinkin ajatellut...

Lämpimin terkuin Hannis + Augustin Huvila

Tiina kirjoitti...

Todella kaunis tuo syksyinen polku... ja perunankuorima-hanskat.. noita olenkin nähnyt, kuinka toimivat.. ;) ilmeisesti hyvin. Terveisiä, tiina. :)

Inkivääri kirjoitti...

Titin blogista seurasin polkua ja löysin ihanan sinisen oven taa - tulen toistekin, mutta nyt luen oikein monta sinistä bloggausta taaksepäin:) Terveisin sinisen talon emäntä Inkivääri, se ei siis ole blogini nimi vaan taloni väri...