tiistai 22. heinäkuuta 2008

vanha maustelokerikko


Keittiössä tälläinen vanha maustelokerikko, jonka löysin antiikkiliikkeestä, jossa lasiset lokerikot, yksi on mennyt rikki kahvasta tai se oli jo ostaessa, yritän etsiä siihen tilalle jospa vaikka kirppiseltä löytyisi ja jos ei löydy niin eipä se minua haittaa ..ainahan olen sanonnut että elämisen jäljet saavat meillä näkyä,, luulen että on pudonnut lattialle koska kahvat ovat tukevat vahvaa lasia, niin ei ihan nykäisystä irtoa:) Olin ajatellut laittaa tämän tuohon seinälle mutta kun ei mahtunut oli muutamasta sentistä kiinni no nyt se on tässä työpöydällä mutta yritetään sopeutua jotenkin:) Tämä oli vain saatava koska meillä on ollut lapsuudenkodissa vastaavanlainen, missä lie nykyisin...
Päällä vasemmalla on vanha pölysokerisirotin jota käytän usein sekä vanha vispilä seuranaan.keskellä lokerikkoa tuollainen pullo..en usko että kuuluisi siihen..oiskohan siitäkin rikkoontunut lokerikko, mene ja tiedä. Jospa joskus siis kaksi lasista lokerikkoa löytyisi niin hymyilisin kiitokseksi:)
Tämän kauniin vanhan kotimaisen pyykkilaudan löysin kirpparilta, keskellä saippuan takana lukee Järvinen Lahti näitä on varmasti usella ainakin ollut, meillä ei ole ollut koska talossa kun asuimme keskustassa niin siellä oli pesutupa. Tähän laitoin ylös saippuoita , joita en vieläkään ole raaskinnut avata , koska ovat niin kauniisti paketoidut.

Nyt laitoin siihen yli 20v. vanhan irtokauluksen, joka oli tyttärelläni silloin lapsena pari vuotiaana, tämän keksin ihan itse:) en ole nähnyt missään. Toki näitä pyykkilautoja olen nähnyt ennenkin kirppareilla, mutta kun tämä oli kupera sekä siinä oli paikka noille saippuoillekin , toki voin laittaa niihin mitä vaan.. ainahan sitä hyllytilaa tarvitaan..hi nyt tälläinen on sitten minullakin.

kerrosvati on nyt lasien kanssa sekä muutaman ruusun, taustalla pihakukat pilkistää..

15 kommenttia:

MarijaMaiju kirjoitti...

Ihania asetelmia... Maustelokerikko on upea löytö ja varmasti käytännöllinenkin. Hieno tuo pyykkilautakin! Ja kauniisti olet laittanut sen esille:)

Mari

Sirkka kirjoitti...

Ihanaa Mari kun tulit käymään,
lokerikko on käytännöllinen , sitä tulen tarvitsemaan sinne saa kaikenlaista mausteita , jauhoja piparimuotteja, pipareita, namuja, ym, se on ollut meillä jo jonkin aikaa nyt taas välillä pesin lasit joten päätin sen kuvata.
Olenkin tässä miettynyt, jospa alkaisin pitämään vaan sellaista mitä tarvitsen, hm,,niin mitenkähän on tuon pyykkilaudan kanssa, joka on tosin ollut meillä kaksi päivää, joten ehkä pidän vielä vähän aikaa:)) Ihanaa iltaa teille sinne.

maano kirjoitti...

kerrassaan ihastuttavat hankinnat , toi lasilokerikko sai haukkomaan happea muutaman kerran ..:)

Sirkka kirjoitti...

Kiitos Maano, lokerikkojahan ei ole koskaan liikaa, mausteita ei ole kiva pitää pöydällä, ainakaan jos ne on pussissa:) joten piiloon, piiloon.

päivi kirjoitti...

oivoi... sirkka miten kauniita kuvia, pikkuisen kiirekin olisi mutta pakko oli sinun kuvat kurkata!
suloinen tuo lokerikko, vihreänä sitä katselen, vastaavaa jo vuosia hakenut, löytämättä... kohtuuhintaan kun pitäisi saada.
no minulla kuitenkin nuo lokerikon päällyksen esineet.. nekin kauniit!ajan kanssa tiirailtava pyykkilautasi ja muitakin ihanuuksia uudelleen ja uudelleen...
halit sirkka...

t.päivi

Marika kirjoitti...

Voi ihanuus! Haluaa kanssa pyykkilaudan ja olisi tuollainen maustelokerikkokin kiva ja kerrostarjotin ilman muuta.
Kiitokset kommentistasi, rääpäytin vastausta blokiini.
Aamulla lisäksi aloitin rappaan vanhoista, ulkokuistille tulevista, ikkunoista maaleja. Oven kerkesin toiselta puolen rapata ja toinen puoli yllätti oli piloille pehmennyt=o( Turhaa työtä pari tuntia siis. Onneksi ikkunat kuitenkin on ok ja appelta taitaa löytyä ovi.

Sirkka kirjoitti...

Päivi hyvä,
Kiitos, kohtuuhintaisia olisikin kiva löytää ja ihmettelenkin kuinka jotkut löytävätkin mitä ihanimpia esineitä ja tavaroita ja melkein ilmaiseksi, täälläpäin hinnat sen kun vaan nousevat, eikä kirpparillakaan ole enää mitään halpaa. Ihailen toisten löytöjä ja minulle tulee niin hyvä mieli kun näen jotain kaunista ja siis ennenkaikkea edullista, koska näihin menee rahaa, jos vain kokoajan ostelee. Tänään olin yhdessä ihanassa kaupassa, kun olin unohtanut sinne sydämen viikko sitten ja kävin sen nyt hakemassa. Päätin olla ostamatta mitään, no kuitenkin yksi kaunis lokerikko tarttui mukaani..mieheni odotti autossa ulkopuolella ja sanoin viipyväni siellä vain viisi minuttia, mutta aika vierähti hiukan kauemmin:))No onneksi jaksoi odottaa..
haleja Päivi...

Sirkka kirjoitti...

MARIKA,
Voi mitä ihanuuksia me saadaan nähdä, kun alat niitä esittelemään, mutta voin aina vain ihailla kättesi töitä ja jaksamisiasi...kait se kuitenkin on niin että jos jotain hirmuisesti haluuaa niin se on vietävä loppuun...no eihän sitä nyt puoleenväliinkään vois jättää,hi..
Ootkos muuten ajattellut niille ihanuuksillesi paikankin valmiiksi..
no ainakin teille mahtuu.
Muista tyttö lepoakin.

Riitta kirjoitti...

Ihania löytöjä olet tehnyt.
Kaulus pyykkilaudassa on kuin piste i:n päälle.

Sirkka kirjoitti...

Heipsan Riitta,
Eikö olekkin ja ihan ITSE olen sen keksinyt, :)) Kiitos kauniista sanoistasi ja toivon oikein hyvää päivää ja tulen taas täältä jonain päivänä, otan eväät mukaan.
Kiitos kun poikkesit.

Jonna kirjoitti...

Ihania, ihania löytöjä jälleen sinulla!

Tuollainen lokerikko "liukui" kerran ohitseni yhdessä huutokaupassa. Arvaas harmittiko! Se oli vain sellainen pidempi "yksikerroksinen". Olen nähnyt siitä lokerikosta untakin vielä jälkeenpäin. Hah, kaikkea se teettää...

Sirkka kirjoitti...

Hyvä Jonna,
Uskon että se tulee vielä vastaasi ja tuleekin kuin oikein kovasti toivot..näin se menee:)
Täällä tosi kuuma 28C näyttää mittarissa, jep.
Ihaninta illanjatkoa.

Kutri kirjoitti...

Aivan järkyn ihania kuvia taas! Toi lokerikko on ihan überihana, mutta kyllä toi pyykkilauta ja saippuatkin saa sydämen hymyilemään!

Sirkka kirjoitti...

Kutri,
Olisitpa ollut paikalla, kun ostin sen...silloin minuakin hymyillytti ja mikä ettei vieläkin, jotkut esineet saavat hymyn huulille ja eikö se olekkin ihanaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Terve Sirkka ja kiitos blogistasi. Seurailen sitä aina silloin tällöin,sinulla on herkullisia kuvia!
Laitoin juuri Huuto.nettiin myyntiin yhden aarteistani, lasiset jauho- ja maustelokerikot (http://salattu.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=115880695)
Isoja lokerikkoja minulla on 6 ja pieniä 9 ja myyn ne kaikki nipussa, mutta jos satut tietämään jonkun jota lokerikot kiinnostavat mutta joka ei tarvitse niitä kaikkia, siitä saatat saada omaan maustelokerikkoosi puuttuvat kaksi pikku lokerikkoa.

Laitoin muuten myynti-ilmoitukseeni linkin blogiisi, koska sinulla on niin ihastuttava kuva lasilokerikoista...
T: Sarmus